Варто запасатися шоколадом: ціни на какао далі б'ють рекорди

Читать на русском

Світові ціни на какао-боби перевищили позначку $10 000 за тонну, встановивши новий рекорд лише за кілька днів після попереднього

Читать на русском
Продукти, ціни
Ціни на какао зробило продукт дорожчим за металеву мідь

Світові ціни на какао-боби перевищили позначку $10 000 за тонну, встановивши новий рекорд лише за кілька днів після попереднього

Найактивніші ф'ючерси на какао підскочили на 4,5% до $10 080 за тонну в Нью-Йорку, перш ніж опуститися на 0,3% нижче до $9 622. Цього року ф’ючерси на какао в Лондоні та Нью-Йорку зросли більш ніж удвічі. Про це 27 березня пише Biz.liga з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що ринок какао-бобів сколихнув поганий урожай ключових західноафриканських виробників, що підштовхнуло світ до третього поспіль річного дефіциту пропозиції.

«Крім занепокоєння з приводу дефіциту фізичних постачань, тиск також зростає на фінансовому ринку, де деякі трейдери продають ф’ючерси, щоб застрахуватися від фізичних активів», - пояснюють аналітики.

Ф'ючерси на какао в Нью-Йорку додають в ціні після новин про проблеми з фінансуванням у Гані, другому за величиною виробнику какао у світі. Країна може незабаром втратити доступ до ключового фінансового механізму через кризу врожаю какао.

Варто запасатися шоколадом: ціни на какао далі б'ють рекорди 1

Рада з виробництва какао Гани покладається на іноземне фінансування, щоб платити фермерам, які вирощують какао.

"Нині ціни на какао зробило продукт дорожчим за металеву мідь", - зауважуть аналітики.

Вищі витрати на какао тиснуть на прибутки виробників шоколаду, і розвиток какао також є поганою новиною для споживачів, якщо компанії й далі перекладатимуть витрати або продаватимуть продукти меншого розміру або з меншим вмістом шоколаду.

Головні африканські заводи з виробництва какао в Кот-д'Івуарі та Гані вже припинили або скоротили перероблювання, тому що не можуть дозволити собі купувати боби. Міжнародна організація з виробництва какао (ICCO) вважає, що невідповідність попиту та пропозиції залишить ринок з дефіцитом 374 000 тонн цього сезону, тоді як минулого сезону він становив 74 000 тонн.

Шоколад про запас: як правильно його зберігати 

Шоколад містить какао-масло та цукор. Чим більше цих інгредієнтів у складі, тим швидше він псується, внаслідок окислення. Збільшення вологості може призвести до розвитку плісняви та інших мікроорганізмів. Також наявність додаткових продуктів, наприклад, горіхів зменшує термін зберігання.

  • Термін зберігання гіркого шоколаду найбільший та досягає 12 місяців.
  • Для молочного шоколаду цей показник – від 8 до 6 місяців.
  • Білий шоколад відрізняється відсутністю какао-порошку, який виступає природним консервантом, тому термін зберігання білого шоколаду складає 1 місяць.
  • Якщо плитка з начинкою: горіхи, кокос, сушені ягоди, карамель, крем строк зменшується до 6 місяців. Термін придатності шоколаду з наповнювачами варіюється в залежності від типу начинки або додатків: 120 днів з сухофруктами, 2-4 місяці у цукерок з начинками на основі ганаша чи горіхів.
  • Шоколадні цукерки рекомендують вживати протягом 2-3 місяців.

Як зберігати шоколад в холодильнику

  • Тримайте шоколад у двері холодильника, оскільки там температура трохи вища, ніж в основному просторі.
  • Щоб захистити виріб від потрапляння вологи та неприємних запахів, міцно загорніть шоколад у фольгу та помістить у герметичний контейнер.
  • Не зберігайте шоколад в холодильнику занадто довго.

Чи можна зберігати шоколадні цукерки в морозилці

Як виявилося при заморожуванні цукерок, вони не втрачають своїх властивостей та після розморожування смакують так само неперевершено, як і раніше. Вимогами до морозильної камери є низькі температури від -18 °C, які супроводжуються швидким заморожуванням продуктів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.