Світові ціни на какао-боби перевищили позначку $10 000 за тонну, встановивши новий рекорд лише за кілька днів після попереднього
Найактивніші ф'ючерси на какао підскочили на 4,5% до $10 080 за тонну в Нью-Йорку, перш ніж опуститися на 0,3% нижче до $9 622. Цього року ф’ючерси на какао в Лондоні та Нью-Йорку зросли більш ніж удвічі. Про це 27 березня пише Biz.liga з посиланням на Bloomberg.
Повідомляється, що ринок какао-бобів сколихнув поганий урожай ключових західноафриканських виробників, що підштовхнуло світ до третього поспіль річного дефіциту пропозиції.
«Крім занепокоєння з приводу дефіциту фізичних постачань, тиск також зростає на фінансовому ринку, де деякі трейдери продають ф’ючерси, щоб застрахуватися від фізичних активів», - пояснюють аналітики.
Ф'ючерси на какао в Нью-Йорку додають в ціні після новин про проблеми з фінансуванням у Гані, другому за величиною виробнику какао у світі. Країна може незабаром втратити доступ до ключового фінансового механізму через кризу врожаю какао.
Рада з виробництва какао Гани покладається на іноземне фінансування, щоб платити фермерам, які вирощують какао.
"Нині ціни на какао зробило продукт дорожчим за металеву мідь", - зауважуть аналітики.
Вищі витрати на какао тиснуть на прибутки виробників шоколаду, і розвиток какао також є поганою новиною для споживачів, якщо компанії й далі перекладатимуть витрати або продаватимуть продукти меншого розміру або з меншим вмістом шоколаду.
Головні африканські заводи з виробництва какао в Кот-д'Івуарі та Гані вже припинили або скоротили перероблювання, тому що не можуть дозволити собі купувати боби. Міжнародна організація з виробництва какао (ICCO) вважає, що невідповідність попиту та пропозиції залишить ринок з дефіцитом 374 000 тонн цього сезону, тоді як минулого сезону він становив 74 000 тонн.
Шоколад містить какао-масло та цукор. Чим більше цих інгредієнтів у складі, тим швидше він псується, внаслідок окислення. Збільшення вологості може призвести до розвитку плісняви та інших мікроорганізмів. Також наявність додаткових продуктів, наприклад, горіхів зменшує термін зберігання.
Як зберігати шоколад в холодильнику
Чи можна зберігати шоколадні цукерки в морозилці
Як виявилося при заморожуванні цукерок, вони не втрачають своїх властивостей та після розморожування смакують так само неперевершено, як і раніше. Вимогами до морозильної камери є низькі температури від -18 °C, які супроводжуються швидким заморожуванням продуктів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.