Однією з найкричущіших проблем свого бізнесу сьогодні ресторатори вважають неможливість бронювати ключових працівників
Сьогодні в ресторанній галузі немає такого поняття, як бронювання працівників. Ніхто не може забронювати свого шеф-кухаря або бренд-барменів. Про це Інформатору розповів засновник відомих на всю країну проєктів «Кеди – Київ» і «Кеди – Дніпро», «Донерна», «Каструлька праски варить рис» Денис Жаткін.
За словами Дениса Жаткіна, сьогодні в ресторанній галузі дуже важлива проблема – це неможливість забронювати ключових працівників.
«Тобто, ми настільки малий, настільки нецікавий бізнес для нашого уряду, що бронювання працівників в нашій галузі не існує. Ніхто не може забронювати свого шеф-кухаря, бренд-барменів, бренд-кухарів. Людей, важливих для бізнесу. Це проблема», - розповів він Інформатору.
Жаткін вважає, що на фоні боротьби з «тіньовим» бізнесом ця проблема потребує вирішення.
«Я думаю, що буде виникати велика проблема з оформленням людей, чоловіків, які призовного віку. Які мають дуже важливу роль на підприємстві. Ці люди в підвішеному стані. Вони дуже важливі для бізнесу, але їх не можна бронювати й вони можуть відмовлятись бути оформленими офіційно. І за них не будуть сплачувати податки. Я вважаю, що це є великою проблемою. Якщо так хочеться вивести всіх "в білу", то дайте можливість бронювати нам важливих для нас працівників і ми будемо сплачувати за них податки. І більш ніж хотіли з початку. Я вважаю, що це сьогодні для ресторанного бізнесу завдання номер один - зробити так, щоб ми могли наших ключових працівників бронювати», - наголосив Жаткін.
«OLX Робота» провела дослідження про те, як змінюється ринок праці в Україні. Згідно з результатами, 67% роботодавців уже стикаються з проблемою нестачі кадрів. Основні причини — мобілізація чоловіків і виїзд людей за кордон. Кандидати хочуть більше грошей, ніж роботодавці готові запропонувати, що ускладнює пошук роботи.
Основні перешкоди у пошуку роботи:
Для 85% опитаних рівень заробітної плати є найважливішим фактором при виборі роботи.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.